Az egészségügyi világnap alkalmából köszönjük mindenkinek, aki a világjárvány legyőzésében bárhogyan is hozzájárul!

[English below]

Az egészségügyi világnap – április 7., mikor lenne ennél aktuálisabb ennek az ünneplése, ha nem most?! 🏥

Ezen a napon kezdte meg működését 1948. április 7-én az ENSZ intézményeként az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Ennek tiszteletére tartjuk meg április 7-én Az egészségügyi világnapot. A WHO feladata, a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása, székhelye a svájci Genf városa.

Mint mindenki a világon, az ENSZ, illetve a WHO is azon munkálkodik, hogy legyőzzük a 21. század talán legnagyobb láthatatlan ellenségét, a koronavírust. Az alábbiakban olvashattok bővebben ezekről az erőfeszítésekről:

• Az ENSZ információi a koronavírusról mint globális egészségügyi vészhelyzetről:

https://www.un.org/en/coronavirus

• Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tájékoztatása a koronavírusról:

https://www.who.int/emergen…/diseases/novel-coronavirus-2019

Köszönjük az összes egészségügyi, illetve más szektorban dolgozóknak a munkáját, akik áldozatos munkájukkal járulnak hozzá a világjárvány megfékezéséért! Vigyázzunk az egészségünkre! 😷

World Health Day – April 7, when would it be more relevant to celebrate this, if not now?! 🏥

On this day, the World Health Organization (WHO) began its work on April 7, 1948, as a UN institution. In honor of this, we hold the World Health Day on April 7th. The WHO is responsible for directing and coordinating international health work and is based in Geneva, Switzerland.

Like everyone in the world, the United Nations and the WHO are working to defeat perhaps the greatest invisible enemy of the 21st century, the coronavirus. You can read more about these efforts below:

• UN information on the coronavirus as a global health emergency:

https://www.un.org/en/coronavirus

• The latest information from the World Health Organization on the coronavirus:

https://www.who.int/emergen…/diseases/novel-coronavirus-2019

We thank all those working in the health and other sectors for their work, who are contributing their sacrificial work to curbing the pandemic! Take care of your health! 😷

worldhealthday

Posted in Egyéb.