Képviselet

A küldött a magyar fiatalok "szóvívője" az ENSZ-ben. Felszólal a Harmadik Főbizottságban, fórumokon és egyéb rendezvényeken. Rajta keresztül jelenhet meg az ifjúság nézőpontja a nemzetközi egyeztetéseken, döntéshozásban.

Ifjúsági Diplomácia

Nemzetközi célok eléréséhez mindig szükség van barátokra. Mivel ez igaz az ifjúsági ügyekre is, a küldött más országok fiatal képviselőivel egyeztet és tárgyal ifjúsági együttműködések megerősítéséről és előmozításáról is.

Lobbizás

Az ifjúságot érintő globális kérdések megvitatására a legjobb platform az ENSZ. A magyar küldött a többi képviselővel együtt lobbizik a fiatalok döntéshozásba való bevonásáért és legfontosabb problémáinak megoldásáért.

Tanácsadás és Javaslatok

A küldött ENSZ-es tevékenysége értéktelen, ha nem párosul hazai lépésekkel. A visszatéréskor javaslatokat tesz fiatalokkal kapcsolatos ügyekben és tanácsokkal segíti az ENSZ-szel kapcsolatos ifjúsági kezdeményezéseket.

Információátadás

A legtöbb fiatal nem, vagy alig ismeri az ENSZ-et, pedig számos fontos döntés születik róluk is a különböző fórumain. A küldött feladata, hogy tájékoztasson és közelebb hozza a szervezetet az ifjúsághoz.

Ifjúsági Fórumok

A jó képviselethez és a párbeszéd kialakításához szükséges, hogy a fiatalok és a küldött személyesen is találkozhassanak. Az év során nyílt ifjúsági fórumokon kerül erre sor az ország minden pontján. Időpontok hamarosan!

A korábbi Ifjúsági Küldött

A Te kapcsolatod az ENSZ-nél

Volom András

Volom András Magyarország első ENSZ Ifjúsági Küldöttje, a londoni King’s College másodéves nemzetközi kapcsolatok szakos hallgatója, a budapesti Eötvös József Gimnázium öregdiákja. 1996. május 1-jén született Budapesten.

Öt éve foglalkozik ENSZ-hez kötődő ifjúsági kezdeményezésekkel, melyeken keresztül a fiatalok kollektíven formálhatják  közvetlen környezetük és az egész világ jövőjét. Több, mint 15 nemzeközi ENSZ-szimulációs konferencián vett részt delegáltként, bizottságvezetőként és oktatóként Dél-Koreától, Izraelen keresztül az Egyesült Királyságig. Négy évig szervezője volt a Budapest saját nemzetközi konferenciájának, a BIMUN-nak, melyet 2014/2015-ben Főtitkárként vezetett.

2012-2014 között junior tanácsadóként segítette a kínai Nanjingban megrendezésre került 2. Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai Játékok szervezőbizottságát. 2015 októberében meghívásra független képviselőként vett részt az UNESCO 9. Ifjúsági Fórumán, ahol egy csoportot vezetve a záródokumentum két pontjához is hozzájárult.

Küldötti feladatai mellett jelenleg a “Holnap » Fiatalok a Fenntarthatóságért” nevű országos projekt megvalósításán dolgozik és londoni egyetemén a Magyar Társaság és a Globális Kormányzás Társasága elnöki tisztségeit is betölti. Szervezője volt a cambridge-i "Future: Hungary" karrierkonferenciának is.

Szabadidejében gyakran zenél, immár 11 éve hegedül és 6 éve zongorázik. Kedvenc hobbijai közé tartozik a balatoni vitorlázás, az utazás és a főzés is.

Szerepek és Tevékenységek

Mivel foglalkozik az Ifjúsági Küldött?