LEHETŐSÉGEK

Szívesen hallanál fiataloknak szóló lehetőségekről?

Jó helyen jársz, összegyűjtöttünk számodra néhányat!

Jelentkezz a Shadowing Program virtuális kiadására!

[English below]
 
Sziasztok!
 
Szeretnél izgalmas betekintést nyerni az Egyesült Nemzetek bécsi világába? A Shadowing Program virtuális kiadása 2020. október 24. és november 24. között kerül megrendezésre. Így lehetőség nyílhat a fiataloknak egy órás virtuális találkozásra egy ENSZ alkalmazottal, és csatlakozhat egy virtuális idegenvezetéshez a Bécsi Nemzetközi Központon (VIC) keresztül.
Ha mester vagy PhD-képzésben veszel részt egy magyar egyetemen, akkor 2020. augusztus 31-ig jelentkezhetsz!
 
További részletek itt:
Want to gain exciting insights into the world of the United Nations in Vienna? A virtual edition of the Shadowing Programme will take place from 24 October to 24 November 2020. It will offer students the opportunity to have a one-hour virtual encounter with a UN staff member and join a virtual guided tour through the Vienna International Centre (VIC) and a virtual career workshop.
If you are enrolled in a Masters or a PhD programme at an Hungarian university you can apply now before the deadline of 31 July 2020.
 
More details here:

Rajtunk múlik a jövő: Alakítsuk együtt a jövőnket! Rövidfilmverseny diákoknak 2020

Készen álltok megmérettetni magatokat egy filmkészítő versenyen? 🎥🎞📹

Ha igen, akkor ezt a lehetőséget Neked találták ki!

Idén a 2020-as diákoknak szóló this human world rövidfilmverseny csatlakozni fog az Egyesült Nemzetek Szervezete által az ENSZ létrehozásának 75. évfordulója (ENSZ 75) alkalmából 2020-ban meghirdetett, és a bolygónk jövőjéről szóló legnagyobb eszmecseréhez a világon, hogy megtudja az emberek véleményét világszerte a globális együttműködésről és arról, hogy milyen az általuk vágyott jövő.

A versenyre minden 10 és 20 éves kor közötti diák nevezhet Ausztriából, Magyarországról, Szlovákiából és Szlovéniából, az „Alakítsuk együtt a jövőnket” témában készített rövidfilmekkel, hogy megmutassák ötleteiket és azt, hogy miként képzelnek el egy olyan jövőt, amelyben élni szeretnének.

A verseny általános feltételei:


A versenyre minden 10 és 20 éves kor közötti gyermek és fiatal pályázhat. A filmeket a diákok
önállóan vagy osztályként is benevezhetik.
A rövidfilmek hossza legfeljebb 3 perc lehet. A filmek
bármilyen az iskola által biztosított és / vagy a diákok rendelkezésére álló eszközzel elkészíthetők és
szerkeszthetők. A professzionális videokameráktól kezdve a mobiltelefonok kameráin át bármilyen
digitális eszköz használható és a film bármilyen műfajban készülhet.


A versenyre nevezni a schulfilmprojekt@thishumanworld.com e-mail címen keresztül lehet 2020.
június 21‐ig
.


A regisztrációnak tartalmaznia kell:
* az iskola nevét és címét,
* az iskolai kapcsolattartó személy (tanár) nevét és elérhetőségét, valamint
* a film elkészítésében résztvevő diákok korát és számát.
* A diákok és a kiskorúak törvényes képviselői, a gyermekük által készített film benevezésével
beleegyeznek abba, hogy a díjátadó ünnepségen készített fénykép és videofelvétel (a
nyertesekről készült fényképek, interjúk a résztvevőkkel) megjelenhessen a médiában és a
verseny szervezésében közreműködő szervezetek (UNIS, UNHCR, THIS HUMAN WORLD)
honlapjain, valamint közösségi médiafelületein.


A filmeket 2020. november 6‐ig kell megküldeni az alábbi e‐mail címre:


schulfilmprojekt@thishumanworld.com
További kérdés esetén kérjük, keresse Lara Bellont telefonon: +43/1/5855888/24 vagy e-mailen:
schulfilmprojekt@thishumanworld.com

European Forum Alpbach (EFA) felhívása

Amennyiben érdekel Európa jövője és szívesen tanácskoznál híres szakemberekkel, akkor a European Forum Alpbach (EFA) felhívása Neked való! 📢

Az EFA egy nyári konferencia az ausztriai Alpokban, amit azzal a céllal hoztak létre 1945-ben, hogy gondolkodók, politikusok és közgazdászok Európa jövőjéről tanácskozhassanak. A konferencia kifejezetten támogatja a fiatal generációk részvételét az eseményen és különböző ösztöndíj lehetőségeket biztosít fiatal tanulók és hallgatók számára annak érdekében, hogy részt tudjanak venni a nyári egyetemen.

 

Quo Vadis, Iuvenis?

18 és 25 év közötti fiatal vagy és szívesen elmondanád, hogy látod generációnk helyzetét? Ha a kérdésre igennel válaszoltál és úgy érzed, szívesen beszélgetnél a 21. századi oktatásról, a közösségi médiáról, a családokról, a környezetvédelemről és az Európai Unióról, jelentkezz a tatabányai Quo Vadis, Iuvenis? nemzetközi konferenciára! Amellett, hogy előadást tarthatsz a konferencián és számos fiatallal megismerkedhetsz, a rendezvény során az angoltudásod is kamatoztathatod! A további részletekről itt tájékozódhatsz. 

 

This Human World Rövidfilmverseny

🎬This Human World Rövidfilmverseny🎬
Ismered az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát? 🇺🇳 Ha még nem hallottál róla, érdemes utánanézned, hiszen ez az a dokumentum, amely tartalmazza azokat a jogokat, mellyel a világ minden emberének rendelkeznie kellene. 🤝 A dokumentumot az ENSZ vezetésével hozták létre és a szervezet mind a 193 tagja a dokumentummal egyetértésben csatlakozott az ENSZ-hez. A bécsi ENSZ Információs Szolgálat (UNIS) és az UNHCR ausztriai irodája az osztrák, szlovén, magyar és szlovák iskolákkal együttműködésben idén is meghirdeti azt a rövidfilmversenyt, melynek keretein belül az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának cikkei által ihletett videókat várnak 10 és 20 év közötti diákokról.🎥 A verseny idei témája: „Védjük meg bolygónkat”. 🌍 Állj ki az emberi jogokért és készíts Te is filmet a témához kapcsolódóan! Nevezni önállóan vagy osztályoddal tudsz, küldd el max. 3 perc hosszúságú kisfilmedet 2019. november 8-ig a schulfilmprojekt@thishumanworld.com címre! Ha kérdésed merül fel, szintén ezen az emailcímen kaphatsz további információt a versenyről! 😉