LEHETŐSÉGEK

Szívesen hallanál fiataloknak szóló lehetőségekről?

Jó helyen jársz, összegyűjtöttünk számodra néhányat!

Global Youth Climate Video Competition - Jelentkezz 2018. aug. 31-ig és nyerj egy jegyet a COP24 Klímacsúcsra!

Szeretsz videózni, érdekel az klímaváltozás és szívesen részt vennél az ENSZ legfontosabb éves klímaváltozással foglalkozó konferenciáján, a COP-on? Akkor az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye által meghirdetett Fiatalok Videó-világversenyét Neked találták ki!

Ha 18 és 30 év közötti fiatal vagy, készíts egy háromperces videót és nyerj egy helyet a decemberben megrendezésre kerülő COP24 konferenciára! A lengyelországi Katowicé-ben ugyanis a világ vezetői a Párizsi Klímaegyezmény megvalósításának menetéről tárgyalnak majd, a döntések meghozatalához pedig a fiatalok hangjára is szükség van!

A verseny győztesei a konferencia alatt ENSZ Éghajlatváltozási Kommunikációs Csapatának tagjaként tudósíthatnak majd a COP24 történéseiről és videóikat levetítik a konferencia globális közösségének.

Kattints ide a további részletekért!

SDG E-konferencia felhívás | 2018. augusztus 30-31.

A Wageningen University and Research (WUR) által megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia az éhezés megszüntetésének témakörét járja körbe. A konferencia különlegessége, hogy azzal egy időben, egy online, e-konferencia is megrendezésre kerül. Ezáltal, az esemény világszerte elérhetővé válik az érdeklődő diákok és szakértők számára.

Az e-konferencia egy „Foodathon”, 36 óra hosszú eseményt is magába foglal, amely során a résztvevők helyi megoldási javaslatokat készíthetnek elő az élelmiszer-ellátást érintő globális kihívásokra. A konferenciáról részletes információt az ide kattintva találhatsz.

Európai Fenntarthatósági Díj - Jelentkezz 2018. szept. 14-ig!

2018-ban az Európai Bizottság első alkalommal hirdette meg az Európai Fenntarthatósági Díjat, mellyel a Bizottság az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak megvalósítását segítő kezdeményezéseket szeretné kitüntetni. A díj idei témája: „A lakosság szerepvállalásának ösztönzése; a befogadás és az esélyegyenlőség előmozdítása”.

A projektek benyújtásának ideje: 2018. szeptember 14. A részletes kiírást itt olvashatjátok. 

„Találd meg, írd le és őrizd meg!” címmel induló pályázat lelkes, 12-18 éves diákok jelentkezését várja - Határidő: 2018. október 31.

A vizes élőhelyek, valamint a vízi ökoszisztémák megőrzése érdekében aláírt Ramsari Egyezmény küldetését Te is támogathatod, hiszen a pályázat a lakhelyeden vagy annak közelében található vizes élőhely és annak élővilágának felfedezésére hív. 

A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya által életre hívott Vadonleső Program és a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság a Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából tematikus pályázatot hirdet a lakhelyeden vagy annak közelében található vizes élőhely és annak élővilága jobb megismerése, megismertetése céljából.

Ha érdekel a felhívás, és szívesen részt vennél rajta egyedül vagy akár csapatban, itt találod a részleteket.

 

World Food Contest - Pályázat az Élelmezésügyi Világnap alkalmából - Jelentkezz 2018. nov. 9-ig!

Az éhezés megszüntetése, azaz a Zero Hunger elérése, a 2030-ra vonatkozó 17 Fenntartható Fejlődési Cél egyike. Azonban ennek eléréséhez mindenkire szükség van! Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) poszterversenyt hirdetett a 2018-as Élelmezési Világnap alkalmából 5-19 éves gyermekek és fiatalok számára. Neked mi jut eszedbe erről a célról? Te hogyan állítanád meg az éhezést? Te mit tennél egy jobb holnapért? A nevezés részletei a FAO weboldalán találhatóak.