TEVÉKENYSÉGEINK

Kíváncsi vagy, mivel foglalkoznak hazánk ENSZ ifjúsági küldöttei?

Ismerd meg tevékenységüket!

KÉPVISELET

Az ifjúsági küldöttek feladata, hogy képviseljék hazájuk fiatal generációját az ENSZ különböző fórumain. Ennek keretében Zsófi 2017 októberében az ENSZ Közgyűlés ülésein, majd 2018 februárjában az ECOSOC (Gazdasági és Szociális Tanács) Ifjúsági Fórumán képviselte a magyar fiatalokat. Ági 2017 novemberében a bonni COP23 ENSZ Klímacsúcson vett részt.

IFJÚSÁGI DIPLOMÁCIA ÉS LOBBIZÁS

Emellett a küldöttek más országok fiatal képviselőivel egyeztetnek és közösen lobbiznak a fiatalokat érintő legfontosabb problémák megoldásáért.

INFORMÁCIÓÁTADÁS ÉS IFJÚSÁGI FÓRUMOK

Ezen felül a küldöttek egyik legfontosabb feladata, hogy hidat építsenek az ENSZ és a magyar fiatalok között, hiszen nap mint nap számos fiatalokat érinti döntés születik az ENSZ keretein belül. A küldöttek kiemelt célja, hogy közelebb hozzák a világszervezet munkáját és kezdeményezéseit a magyar fiatalokhoz. Ennek érdekében rendszeresen látogatnak el iskolákba, egyetemekre, különböző ifjúsági fórumokra, illetve gyermek- és ifjúsági önkormányzatok képviselőivel is szívesen egyeztetnek.

Látogatásaik alkalmával interakítv foglalkozások keretein belül mutatják be az ENSZ tevékenységeit olyan témákhoz kapcsolódóan, mint az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljai, a nemek közötti egyenlőség és a HeForShe kampány vagy az éghajlatváltozás; de örömmel tartanak kifejezetten az ENSZ felépítését, szakosított szervezeteit bemutató foglalkozást is. Ezen felül Ági az ország több pontján tartott az ENSZ klímatárgyalásait bemutató szimulációt, melynek során a résztvevők diplomaták bőrébe bújva próbálhatják ki, hogyan működnek az ENSZ klímaváltozással kapcsolatos tárgyalásai és mit tesz a szervezet az éghajlatváltozás elleni harc részeként.

Az ENSZ munkájának bemutatásán túl a küldöttek az ilyen találkozók alkalmával számolnak be az ENSZ-ben végzett munkájukról, illetve a kötetlen beszélgetések során céljuk, hogy az ifjúság hiteles képviseletének érdekében tájékozódjanak a helyi fiatalokat érintő ügyekről.

TANÁCSADÁS ÉS JAVASLATTÉTEL

Az ilyen találkozók azért is fontosak, mivel a küldöttek az összegyűjtött tapasztalataikat igyekszenek minél több hazai és nemzetközi döntéshozó felé is eljuttatni és javaslatokat tenni a fiatalok helyzetének javítására. Emellett természetesen a különböző ENSZ fórumokról hazatérve is aktívan tesznek javaslatokat az ENSZ-szel kapcsolatos ifjúsági kezdeményezések hazai megvalósítására.

KAPCSOLAT

Te is szívesen találkoznál az ifjúsági küldöttekkel? Örülnél, ha a Te közösségedbe, iskoládba vagy egyetemedre is ellátogatnának? Esteleg egy gyermek- és ifjúsági önkormányzat képviselője vagy és szívesen egyeztetnél a küldöttekkel az ifjúságot érintő problémák megoldásáról? Keress bennünket a hello@hunyouth.hu emailcímen és megbeszéljük a részleteket!