„Prevenció a gyógyítás előtt” – Magyar kísérőrendezvény az ENSZ-székházban

Október második hetében a mentális egészség világnapjára (október 10.) való készülődés keretében számos megmozdulás történt világszerte. Jason egy olyan kísérőrendezvényt szervezett az ENSZ-székházban, ahol a résztvevők megimserkedhettek a mentális egészség, illetve az immunizáció fontosságával.

A „Prevenció a gyógyítás előtt: Fiatalok szerepe az egészséges társadalmak kialakításában” című kísérőrendezvényt Bogyay Katalin Nagykövet Asszony nyitotta meg, beszédében hangsúlyozva Magyarország úttörő szerepét a történelem során az egészségügyben. A vendégelőadók között szerepelt Dr. Nata Menabde, az ENSZ WHO ügyvezető igazgatója, illetve Dr. Willibald Zeck, az UNICEF újszülöttek, serdülők egység vezetője és egészségügyi tanácsadója. A fiatalok hangjaként az ír és román ifjúsági küldöttek szólaltak fel. Az eseményt egy diszkusszió követte, ahol kérdéseket tehettek fel az előadóknak a résztvevők, végül egy interaktív játékkal zárult a program.

Az üzenet, amit mindenki magával vihetett az az volt, hogy sokszor sok betegség hátterében lelki folyamatok állnak, ezért a problémáinkról beszélni kell, és ha látjuk, hogy társunk segítségre szorul, ne féljünk segítséget nyújtani! A másik fontos üzenet pedig az volt, hogy ha majd szülők leszünk a jövőben, a gyermekeinknek adandó kötelező oltásokat ne tagadjuk meg! Így megóvhatjuk őket számos súlyos betegségtől!

képek 14419  képek 14423  képek 14445

Posted in Egyéb.