COY14 ifjúsági klímakonferencia

Sokan kérdezitek, mi is pontosan a feladata az ifjúsági küldöttnek és mi is az értelme az ENSZ Ifjúsági Küldött Programnak. A válasz egyszerű: a szerepünk, hogy összekössük a magyar fiatalokat az ENSZ-szel. Hogy mindezt hogyan érhető el? Hadd osszak meg veletek egy történtet, melynek folyamán ifjúsági küldöttként 20 nagyszerű magyar fiatalt ismerhettem meg, akik bízom benne, tovább viszik az elmúlt napokban szerzett tapasztalataikat és megmutatják, miért fontos a klímaváltozás elleni harc és hogyan tehetünk egy szebb jövőért.

Az elmúlt néhány nap folyamán ugyanis 20 magyar fiatal vett részt Magyarország ENSZ Ifjúsági Küldötte szerevezésében a COY14 konferencián Lengyelországban, mely a COP24 ENSZ klímacsúcs előtti ifjúsági konferenciája. A program során a résztvevők betekintést nyerhettek az ENSZ éghajlatváltozással kapcsolatos munkájára, a klímaváltozás hatásaiba, és szimulációk és interaktív beszélgetések folyamán megtapasztalhatták, hogyan működnek az ENSZ klímatárgyalásai.

Bízom benne, nagyon jól éreztétek magatokat az elmúlt öt napban és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtatok az ENSZ klímaváltozással kapcsolatos munkáját illetően! Remélem, a konferencián szerzett élmények inspirációt adtak számotokra, hogyan érhetjük el, hogy valóban szebb legyen a jövő! A változás ugyanis a mi kezünkben van: mi vagyunk a fiatalok, a jövő generációja. Mi vagyunk azok, akik friss látásmódunkkal megoldást találhatunk azokra a problémákra, amire az előttünk lévő generációknak nem sikerült. Ilyen probléma az ember által okozott klímaváltozás is, melynek elsősorban a mi jövőnket fenyegeti. Hiszek abban, hogy a többi generációval együttműködve megtaláljuk a kiutat ebből a problémából.

A program a Wacłav Felczak Alapítvány támogatásával valósult meg.

Posted in Egyéb.