Felszólalás az ENSZ-közgyűlés Harmadik Bizottságában

Magyarország és a magyar fiatalok képviseletében Ági megtartotta felszólalását az ENSZ-közgyűlés Harmadik Bizottságában, melyet az esélyegyenlőség fontosságára felhívva a figyelmet, magyar jelnyelven fejezett be.

“Hatalmas lehetőség rejlik a fiatalokban, hogy pozitív változásokat katalizáljanak egy szebb jövő érdekében. Viszont a lehetőségek önmagukban nem változtatják meg a világot. Annak érdekében, hogy beteljesítsék a bennük rejlő potenciált, lehetőséget kell adnunk a fiatalok számára, hogy megmutassák önmaguk és a világ számára, mire is képesek valójában és senkit nem hagyhatunk hátra ebben a folyamatban. [...]

Társadalomként gyakran elvárjuk a margianalizált közösségektől – legyen szó nőkről, kisebbségekről, őslakos közösségektől, fogyatékossággal élő személyektől és egyéb marginalizált csoportoktól – hogy alkalmazkodjanak a „többséghez”. De ezen változtatnunk kell. Fontos, hogy inkluzív intézkedéseket és inkluzív társadalmi gyakorlatokat valósítsunk meg, hiszen mindenkire szükség van a társadalmi fejlődés eléréséhez.”

Ahogyan jelnyelven kiemelte: „Az egyik legfontosabb érték egy szebb, jobb világért az elfogadás és az esélyegyenlőség. Közösen dolgozzunk azért, hogy szebb legyen a jövőnk.”

//

Representing Hungary and Hungarian youth, Ágnes delivered her speech about social development yesterday at the Third Committee of the UN General Assembly. 

“Young people indeed have a tremendous potential to catalyse positive change for a brighter future. However, potential in itself cannot change the world. In order to fulfil the potential that lies in them, young people have to be empowered and given the opportunity to show the world and themselves what they can achieve… and we must not leave any young person behind in this process. [...]

As a society, we often expect marginalised groups – women, minorities, indigenous peoples, persons with disabilities and so on – to adapt to the majority. But it should not be like this. We have to adopt inclusive policies and follow inclusive practices as a society to leave no one behind in this process, as we need everyone for inclusive social development.”

As she highlighted in Hungarian sign language: „One of the most important values for a better world is equality and inclusion. Let us work together for common brighter future.”

Posted in Egyéb.