Országjárás – Szeged

Ági az országjárás szegedi állomásán tanulásban akadályozott és mozgáskorlátozott fiatalok számára tartott foglalkozást az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljairól. Némi bevezetés és a célokról való hosszas beszélgetés során a gyerekek felvázolták, melyek azok a kihívások, melyek a mindennapokban érintik őket, majd megvitatták, hogyan találhatnánk megoldást rájuk a 17 globális cél rendszerén belül. A program végén Ági és a gyerekek közösen feszítették ki a Fenntartható Fejlődési Célok összefüggéseit szimbolizáló hálót, mely egyben azt is jelképezi, a célok megvalósításáért mindnyájunknak össze kell fognia.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Ági különleges figyelmet igénylő gyerekekkel találkozott, hiszen az országjárás magyarbánhegyesi állomásán már tartott hasonló foglalkozást sajátos nevelési igényű fiatalok számára. Fontos, hogy a bennünket érintő problémákról és az ENSZ céljairól az ország minden pontján és minél szélesebb körben beszélgessünk, hiszen egy szebb és elfogadóbb világ megteremtéséért mindnyájunk összefogására szükség van!

Ha Te is szeretnél találkozni a küldöttekkel vagy szeretnéd, hogy a Te közösségedbe is ellátogassanak, keress bennünket a hello@hunyouth.hu emailcímen!

Posted in Egyéb.